keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Erilaisia sijoituksia.

Korkein oikeus on nyt yhtynyt Nordea – pankin n käsitykseen, että kokeneiden ja suuria summia sijoittaneiden asiakkaiden voi olettaa ymmärtävän tuoton ja riskin välisen suhteen.

Vedotaan siihen, etteivät “Blomqvistit ole mitä tahansa perushumppaajia, vaan varsin kokeneita sijoittajia. Tämän vuoksi heidän on ajateltu tajuavan, minne rahansa tässäkin sijoituksessa ovat panneet.”

Samanaikaisesti euromaat katsovat velvollisuudekseen tukea ylivelkaantuneita jäsenmaitaan ja pelastaa niiden holtittomasti rahaa lainanneita pankkeja. Todellisuudessa kriisi ei ole EU:n eikä euroalueen kriisi, vaan jokaisen velkaisen maan oma kriisi.

Ei voi muuta kuin kyseenalaistaa EU-komission, keskuspankin ja euroryhmän toimet finanssijärjestelmän kriisin hoidossa. Käytännössähän on nyt kyse siitä, että takaajiksi ja aikanaan maksajiksi joutuvat ensisijaisesti asiansa hyvin hoitaneiden yhteiskuntien veronmaksajat.

Nyt olisi todella aika viheltää peli seis. Eikä tulisi enää lisätä maamme takausvastuuta enää eurollakaan ! ,

Yrjö Saraste

1 kommentti:

  1. Hieno pohdinta kerrassaan, kuinka yksityisen sijoittajan pitäisi olla viisaampi kuin sitä työtä tekevät pankit, joita tuetaan!

    VastaaPoista