lauantai 29. elokuuta 2009

Nyt kouluttamaan "kalan haistajia"!

Sekä Elintarvikevirasto (Evira) että kuluttajat ovat jo julkisuudessa valitelleet miten vaikeata on tunnistaa yli-ikäiset tuotteet. Eräät lehdet ovatkin jo julkaisseet ”Näin tunnistat tuoreen tuotteen” – palstoja.
Iltalehti testasi yhdeksän eri ostospaikan kirjolohifileet, joista asiantuntijoiden aistihavaintojen mukaan vain yhdessä kirjolohifileessä oli hyvä, merellinen tuoksu. Näytteet on viety edelleen laboratoriotutkimuksiin. Nimeltä mainittu ainoan hyvältä tuoksuvan kalan myyjä sai kuitenkin jo tästä julkisuudesta ”tuhannen taalan” - mainoksen.
Kuultuani miten kalan tuoreuden toteaminen tapahtuu ensisijaisesti haistelemalla totesin miten meidän olisi ehkä syytä ryhtyä kouluttamaan ”kalan haistajia” samaan tapaan kuin koulutamme viinin maistajia.
Luettuani Savon Sanomissa tänään (27.08.09) julkaistun kirjoituksen ”Vainukoira” tulin vuorostaan ajatelleeksi, että voisimmehan kouluttaa koiria paljastamaan myymälöissä olevan yli-ikäisen kalan.

Yrjö Saraste

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti