torstai 6. elokuuta 2009

Suomalaiset rauhanturvaajatko pelkureita?

ILTALEHTI (05.08.09) väittää, että ””Afganistan pelottaa” ja kertoo miten
”rauhanturvaajiksi hakevien määrä on romahtanut.”

Mielestäni lehden väite, että suomalaisten miesten haluttomuus osallistua Afganistanin sotaan johtuisi pelokkuudesta on loukkaava. Kyse on ainakin osittain siitä miten tämän sodan ensisijainen tarkoitus on taata öljy-yhtiöiden edut tällä alueella. Lisäksi muistamme kaikki miten USA Neuvostoliiton miehityksen aikana avusti ja koulutti talebaneja. Sitten kun USA liittolaisineen itse vuorostaan hyökkäsi maahan ja asetti sinne nukkehallituksen entisistä liittolaisista tulikin terroristeja.

Nyt muistellaan miten ”aiemmin Suomen lippu käsivarressa oli takuu puolueettomuudesta, mutta nykyisin on toisin kun useimmat paikalliset pitävät kaikkia ulkomaalaisia sotilaita miehittäjinä. Tilannetta kuvaa hyvin se miten Afganistanissa olevien suomalaisten joukkojen komentaja puhui televisiossa ”vihollisesta.”

On väitetty, että ”Afganistan on todennäköisesti vaarallisin operaatio, johon Suomi on osallistunut.” Tällöin unhoitetaan kyllä esimerkiksi Talvi- ja Jatkosodat.

Todetaan myös miten” Suomalaisten rauhanturvaajien on arvioitu pysyvän Afganistanissa ainakin parikymmentä vuotta.”

Vieläpä iloitaan siitä miten ”onkin aikamoinen ihme, että Afganistanissa on kuollut vain yksi suomalaissotilas” ja toivotaan ”onnen” jatkuvan.

Yrjö Saraste
sotaveteraani

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti