lauantai 23. tammikuuta 2010

Pääministerin eron syy, yksi asia ylitse muiden?

Tänäkö oli eron syy ?


Valtioneuvoston turvahallinto teki rikosilmoituksen poliisille jouluviikolla. Samalla viikolla Vanhanen paljasti, ettei aio tavoitella keskustan puheenjohtajan paikkaa ja seuraavalla viikolla hän kertoi luopuvansa myös pääministerin paikasta.

Valtioneuvoston turvahallinto oli todennut miten tietokonehuoltaja oli kopioinut Valtioneuvostossa pääministeri Vanhasen virkakoneelta yksityisen intiimin yhteiskuvan Vanhasesta ja kansanedustaja Merikukka Forsiuksesta. Tapaus on Helsingin poliisin tutkinnassa rikosnimikkeenä törkeä viestintäsalaisuuden rikkominen.

Valtion tärkeiden tietokoneiden suojaa on nyt parannettu. On muun muassa päätetty, että vastedes tietokoneiden korjauksissa on aina paikalla esiliinana valtioneuvoston virkamies.

On masentavaa todeta miten se yksi asia on pääministerille niin noussut päähän, että hän säilyttää intiimejä kuvia virkatietokoneessaan.

Yrjö Saraste

2 kommenttia:

  1. Hyvä kirjoitus Yrjö!

    Nyt saamme seurata hetkenaikaa taas, kun pääministeri käy "yksityisyystaisteluaan" KKO:ssa ja luulen, että lopputulemana nolosti käy ja KKO joutuu nuijimaan asian vastaajien eduksi?

    No, katsellaan..

    VastaaPoista
  2. Miksi vielä Merikukan kuva? Miksi ei Sirkan vai ovatko virkakoneella pääministerin ihailtavana molemmat?

    VastaaPoista