maanantai 30. elokuuta 2010

Nyt alkaa avoin ulkopoliittinen keskustelu.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen, ulkoministeri Alexander Stubb ja puolustusministeri Jyri Häkämies kyseenalaistivat puolueen eduskuntaryhmän kokouksessa Venäjän aseman suurvaltana.

Asiasta kuultuna Katainen lausui Suomen Kuvalehden (2010/35) Pekka Ervastille muun muassa seuraavaa:

”Meillä oli perusteellinen ulkopoliittinen analyysi, jossa käsiteltiin mm. Venäjää EU:n ja Suomen strategisena kumppanina.”

”Lausuntomme ovat suoraan hallituksen turvallisuuspoliittisesta selonteosta ja Venäjä-toimintaohjelmasta.” – Todellako ?

”Puheesta näkee, että se oli poikkeuksellisen laaja ulkopoliittinen analyysi. Se oli meidän omalle porukalle tarkoitettu.” - Pääsikö se siis vahingossa julkisuuteen ?

Katainen määritteli myös miten ”Mediakritiikkiä saa esittää silloin, kun kirjoitetaan virheellisiä asioita.” – Siis vain silloin kun kyse on suoranaisesta virheellisestä tiedosta ?

Katainen lupasi käydä ”avointa ulkopoliittista keskustelua” myös kansalaisten parissa. Saas nähdä koskeeko se vain Venäjän arvostelua vai voisiko ottaa puheeksi myös esiherkiksi Guantánamo – vankileirin ?

Yrjö Saraste

1 kommentti:

  1. YRJÖ-SETÄ HEI!

    Kiitoksia 29.10. UUSIMAA yleisöartikkelistasi!

    Olet monasti saanut mielipiteesi esille/näkyville. Hyvä!

    Olen ollut samaa mieltä jo useita vuosia. Siksi - muiden aiheiden lomassa - olen useammin kuin muutaman kerran yrittänyt saada omaani "tulemaan läpi" HS sekä UU:ssa. Useimmiten huonoin tuloksin. Tosin siltaremontti pääsi UU:ssa läpi 'sattumalta' koska se oli seuraavana päivänä kuumaperuna-aihe.
    Mietteitäni - pamfletteja - olen tyrkkinyt kotisivuilleni mutten lie saanut yleisöä. Enkä vaikutusta... Niissä on samaan viittaava aihe kuin kirjoituksessasi "rattijuoppojen" ajonestosta.
    Ks. http://personal.inet.fi/koti/eda/
    http://www.oh2abb.fi
    t: Eda

    VastaaPoista