maanantai 13. heinäkuuta 2009

EU haluaa keskittää elintarviketeollisuutta

Maa- ja metsätalousministeriössä valmistellaan nyt EU:n vaatimuksesta asetusmuutosta, jonka mukaan esimerkiksi kalakukot olisi myytävä päivässä, jonka jälkeen ne olisi kompostoitava.
Tämä siksi koska EU väittää kalakukkojen pilaantuvan kauppojen säilytystiloissa jo yhden myyntipäivän jälkeen.
Suomalaiset ovat tyrmistyneitä etenkin kun kaikki olemme todenneet miten useissa EU-maissa vilkasliikenteisten katujen varsilla saattaa helteessä roikkua kärpäsparven ympäröimänä
tuoretta lihaa. Miksi unioni sallii tällaisen menon? Ehkä siksi, ettei se uskalla puuttua unionin suurten maiden ruokakulttuuriin.
Nyt ihmetellään, että mikä on vaatimusten taustalla ja kuka tästä hyötyy?
Kyseessä on yleiseurooppalainen pyrkimys keskittää kaikki elinkeinotoiminta suurempiin yksiköihin. Eihän enää tuoteta esimerkiksi maitoakaan muutaman lehmän navetoissa eikä kananmunia pikkutiloilla. EU pyrkii määräyksiä kiristämällä tukemaan elintarviketeollisuuden keskittymistä suuryrityksiin.
Ylläpitääkseen mallioppilaan mainettaan maamme johto pyrkii kritiikittömästi
toteuttamaan kaikki EU:n vaatimukset. EU suhtautuu jäseniinsä lisäksi kuin pieniin lapsiin antaen muun muassa ohjeita siitä montako teelusikallista (!) aurinkovoidetta tulisi helteellä iholle levittää.

Yrjö Saraste

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti