maanantai 20. heinäkuuta 2009

Miksei samantien myös potkulautoja

Olemme voineet lehdistä lukea miten Puolustusvoimille on jouduttu hankkimaan kävelysauvoja koska osa uusista alokkaista on niin huonossa kunnossa, etteivät he pysty kävelemään ilman tukeutumista sauvoihin.
Herää myös ajatus, että miksei saman tien voitaisi pojille hankkia potkulautoja. Nykyisinhän on saatavissa kevyitä pieneen kokoon taittuvia malleja. Lisäksi olisikohan jo myös aika luopua repuista ja siirtyä nykyaikaisiin vedettäviin pyörillä varustettuihin laukkuihin.
Vakavasti puhuen on tietysti selvä, että asevelvollisten kuntoa täytyy tavalla tai toisella kohentaa. Sotilaiden mahdollinen kävelysauvavalmennus kyllä mieluiten julkisuudelta.
piilossa.
Tulisi edelleen pyrkiä kouluttamaan koko ikäluokka ja kaikkien tulisi saada jonkin asteunen maanpuolustuskoulutus. Maanpuolustuskenttä on laaja ja tehtäviä löytyy kaikille ruumiillisesta ja henkisestä kunnosta riippumatta.
On huomioitava miten meillä Suomessa on ”Puolustusvoimat” eli nimenomaan maanpuolustamiseen keskittyvä organisaatio. Oudoksun puheita armeijamme ”iskukyvystä” kun käsittääkseni meillä ei ole tarkoitus ”iskeä” eli hyökätä mihinkään.
Sotilaita tarvitaan eniten vartioimaan rajoja, lentokenttiä, voimaloita, satamia, siltoja jne. Nämä miehet eivät kaipaa mitään mainittavaa marssitaitoa, sillä riittää kun heidät on sinne jotenkin saatu. Eteenpäin ei tarvitse lähteä ja taaksepäin ei saa lähteä ! Tietysti niitä ”iskukykyisiä” miehiä tarvitaan ottamaan takaisin mahdollisesti murtuneet asemat.
Itse olen suorittanut Nijmegen – marssin 18 kertaa viimeisen 19 vuoden aikana.
Aion suorittaa sen taas ensiviikolla, vaikka täytän tänä vuonna 86 vuotta, olen menettänyt 85 o/o näkökyvystäni ja oikeasta polvestani on murskaantumisen takia osa poistettu.

Yrjö Saraste
Sotaveteraani

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti